slednutz tech lounge
 

Go Back   SledNutZ > On the Snow... > Polaris > Tech Info
Ibreakstuff Says: Time to start the snow dance!
Register FAQSled Chat Members List Casino Media Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Statistics

SledNutZ Quick Info
Friends of SledNutZ: JohnDee
GreenHulk.net PWC forums
Great Lakes Jeep Thing
Team Belly Pan Sled Forums
PEPPERMILL RENTALS IN THE YOOP! There's no where better to stay in the Rockland/Mass area!
Web hosting by Floogy

Running on one cylinder

Tech Info

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-06-2013
fmkordziel
340 Fanner
fmkordziel's Info
 
Join Date: Jan 2013
Location: upstate new york
Posts: 1
Default Running on one cylinder

I have an 89 indy 500 classic, it went under the wrenches last year and did a complete engine rebuild. It didn't get run very long last year. I got it out this year and was riding it the other day. On a straight of way at about 50mph it cut out completely. There was no bang or anything of that matter, it just shut off. Checked the plugs on both cylinders and they looked like they were running properly, not wet or fowled. They are getting good spark on both. Looking in the cylinders they are dry and not wet. Checked the fuel lines and carbs, they both are getting fuel and working what appears to be right. Tryed putting fuel in the cylinders to get it to fire and nothing. We Took the plug out of the generator side, hooked it up and left the clutch side all set up and it fired right up, seemed odd to do that, so we try it the other way and it didnt fire. Switched the plugs same thing in the above order and the same thing happened. Running out of Ideas on what to trouble shoot. I'm hoping its not major after all its only gotten 43 miles on since the rebuild.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-06-2013
Powersledder's Avatar
Powersledder
Poser
Powersledder's Info
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stuck in WI
Posts: 7,206
Default

If you are positive that you are getting good spark and fuel then I would do a compression test.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-07-2013
blue avenger's Avatar
blue avenger
Ultrastud-Wannabe Postwhore
blue avenger's Info
 
Join Date: Oct 2008
Location: Kasson, MN
Posts: 2,753
Default

Spark with out pressure is not the same as spark with pressure. You check with new plugs?
__________________
I'm loosing my mind, but as long as I keep the part that tells me when I gotta pee I should be OK.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-14-2013
Steepndeep
340 Fanner
Steepndeep's Info
 
Join Date: Feb 2013
Location: S.E. Idaho
Posts: 5
Default

Did you get your machine running?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 Slednutz.com